Autófóliázás, autófólia Budapest

Autófólia és autófóliázás árak

2017. december 29. - Németh Seo József

Autófólia és autófóliázás árak

 

Nem kell tetemes költségekbe vernünk magunkat?

A divatos autófólia és autófóliázás azonban nem feltétlenül kell, hogy összefonódjon a tetemes költségekkel. Matt vagy bármilyen egyéb textúra nem csak az új autókhoz és nem csupán hét számjegyű összegekből érhető el. Bármilyen autóra rakatható ugyanis fólia, nagyjából egy új autó metálfényezésének árától. Jó hír lehet az autójukat unóknak, hogy 250 000 forintért már jó minőségű és kellően egyedi fóliák is felrakathatók. Fantázia nélkül lehet egy autó teljes mértékben matt, fekete, fehér, de akár bizarr pisztácia színű is.

Olcsó, de hatásos lehet akár már csupán a tetőlemez – üvegtetőt mintázó – fényes feketével bevonatása vagy egy karbon textúrás tükörház (borítás). Lehet továbbá különféle tarka-barka összeállításokat is csináltatni, s ami a lényeg, a fóliák bármikor eltávolíthatók. Nyom nélkül, s azzal az előnyös tulajdonsággal, hogy a fólia alatt a fényezés egyáltalán nem karcolódik, nem mattul. Utóbbi, azaz a mattulás a fóliákra nem jellemző, ezért igen hosszú, fajtától függően akár 5 év garanciával adják a minőségi GrafiWrap autóbevonó fóliákat bevonókat. A sérülésre természetesen érzékenyek, ám az autós mégis jobban jár, ha fóliáztatja autóját, s időnként azt cserélteti – olcsóbb ugyanis, mint a fényezés és használtként a többször cserélt fóliájú autó is lehet gyári fényezésű. Magyarán a fólia nem csupán az árát hozhatja be, még pénzt is termelhet, főként, ha például egy német taxit nem a jól ismert tojásszínben, hanem bármi egyébben rendelnek és úgy használtként nem megbélyegezettként kívánnak eladni.

 

A használt autók számára egyébként szintén nagy lehetőség az autófóliázás. Aki próbált már így autót vásárolni, az tudja, hogy színre szűrni badarság, az ember örül, ha korrekt állapotú autót talál jó áron. Ilyenkor pedig másodlagos, ha az nem tetsző színű. Nem kell azonban együtt élni a nem kívánt árnyalattal. Lehet másmilyen, akár az új autók között és a fóliák között is legnépszerűbbnek számító gyöngyház vagy akár bármilyen egyéb matt szín, sőt, bőrhatású fólia is a karosszérián. A fólia persze csak jelképesen értendő, nem észrevehető ugyanis, hogy az borítja a karosszériát. A fényesek fényezett lemeznek tűnnek, a mattok a gyári fényezésekkel azonos megjelenésűek, a bőrök bőrnek, a kevlár mintázatúak pedig kevlárnak látszanak. Farmerbe öltöztetett autót még nem láttunk, de talán hamarosan olyan is lesz.

Autófóliázás Budapest, autófólia Budapest

Autófóliázás Budapest, autófólia Budapest

 

Milyen kellékek meglétére lehet szükségünk autószereléskor?

 

Aki az autóját munkaeszközként használja, vagy netán csak sokat utazik benne, annak számára olyan, mintha a kocsija a lakhelye volna. Nem csak azért mert sokat használja, és sokat ül benne, hanem azért is mert értelemszerűen az ilyen emberek sokkal több kiegészítőt és kellékeket vásárolna szeretett járműveikhez. Ugyanúgy mint a lakásunkba vásárolnánk szemeteszsákot, virágcserepet, képeket a falra, asztali lámpába izzókat és ehhez hasonlókat. Éppen ezért ennek a célcsoportnak nyíltak olyan üzletek, ahol ezen emberek igényeit széleskörűen ki tudják elégíteni, amellett, hogy természetesen időnként akik ritkábban utaznak vagy nem utaznak olyan sűrűn autójukkal., kellhet valami kiegészítő vagy alkatrész.

1. Számtalan autófólia színből válogathatunk már a piacon, ehhez adunk némi támpontot!

2. Mik azok az érvek melyek a teljes autófóliázás mellett szólnak?

3. Az autófóliázás Budapesten is nagy népszerűségnek örvend!

4. Miért hangsúlyozzuk, hogy igenis megéri az autófóliázás Budapesten?

Az igazán jó autófelszereléseket kínáló szaküzlet vagy erre szakosodott webshop, mindkét célközönség igényeit ki tudja szolgálni, még annak ellenére is, hogy a két végletnek eléggé eltérő igényei vannak. Hatalmas eltérések vannak aközött, hogy valaki csak munkába járáshoz, napi fél-1 órát használja autóját, esetleg vidékre megy dolgozni és napi 2 órát is autózik, vagy gondoljunk bele abba, ha valaki gyakran utazgat ki külföldre. Míg azok akik csak az előző csoporthoz tartoznak, beérik egy két kényelmi funkcióval szolgáló kellékkel, autóillatosítóval, szélvédőtakaróval, mobiltelefon tartóval, az utolsó kettőnél viszont fontos lehet, hogy az autójában tartson néhány életmentő felszerelést.

Lakott területeken kívül, teljesen más dolgokra lehet szükségünk, mintha például városon belül autóznánk és kocsink akkor üt be valami kellemetlen. Utóbbinál még segítséget is tudunk kérni, illetve a tömegközlekedés sem egy utolsó szempont, ha gyors megoldásra van szükségünk. Kiegészítőkön felül autódekorációs kellékeket is értékesítenek az online valamint hagyományos boltok (dísztárcsa) melyre mindkét célcsoportnak szüksége lehet. 
Összeszedjük melyek azon fontos autófelszerelések, melyek jó ha mindig kéznél vannak az autónkban, főleg ha hosszabb utakra tervezünk közlekedni vele. Ilyenkor télen, nem túlzás azt állítani, hogy olyan emberek számára, akik rengeteget utaznak, több kilónyi autófelszerelést igényelnek, viszont én ebben a cikkben az erősen ajánlott, általános felszerelésekre fogom fektetni a főbb hangsúlyt.

Remélem, hogy nem kell külön kiemelnem, de azért alkalomhoz illően megteszem, az elsősegélycsomag megléte különösen ajánlott, más néven mentőláda és az elakadásjelző háromszöveg ne is említsem. Ha valaki esetleg valamelyiknek nincs birtokában, jó ha tudja, hogy a legtöbb autófelszereléssel foglalkozó szaküzletben megtalálhatóak ezen termékek. Hasznos "útitárs" lehet a vontatókábel és a bikakábel, és a tűzoltókészülékre is jó ha gondolunk. Persze jó ha nincs rá szükségünk, de ne az adott szituációban érjen minket kellemetlen meglepetés. Hosszabb útjaink során hasznos tud lenni ha van kéznél szivargyújtóba csatlakoztatható telefontöltőnk. Senki sem szeretne abba a helyzetbe kerülni lerobbanás esetén, hogy lemerült telefonnal nem tud segítséget kérni, ami télen nagyon veszélyes lehet, már csak azért is, mert egy lerobbant autóban fűteni sem tudunk, és vannak olyanok akik a meleg ruha meglétére sem gondolnak.

Egy pár jó minőségű ködlámpával szintén sokat tudunk javítani biztonság érzetünkön. Nem árt ha kompresszor is áll rendelkezésünkre abban az esetben, ha a gumink kezd leereszteni. Aprópó ködlámpa, ha világításról van szó, meglévő mobiltelefonunk mellett, erős akkumulátoros lámpa is jól jöhet arra az esetre ha sötétben kell autónkat megszerelnünk. Kényelmünket szolgálhatja még hosszútávon a nyakpárna és a derékpárna. Ahogy tapasztaltuk, számos problémára kínálnak megoldást autózással kapcsolatban, csak meg kell találnunk a számunkra szimpatikus autósboltot vagy autós webshopot!

A SEO kezdeti nehézségei az online marketing 101 ügynökség szerint

SEO – Minden kezdet nehéz

 

Nem egy éjszakás kaland a keresőoptimalizálás. A SEO folyamatoknak vannak rögös útjai, bukkanói, de a türelem mint más területen is, itt is rózsát terem. Nem szabad egy gyorsan megvalósuló folyamatként gondolni a SEO-ra, a kívánt eredmények viszont magukért beszélnek.

Sokszor nehéz a keresőoptimalizálás még az olyan esetekben is, amikor egy kiforrott, egyedi tartalommal bíró, közepes népszerűségnek örvendő weboldalt kell a keresőben előkelő helyre pozícionálnunk. A folyamatot bonyolítja az, ha egy teljesen új weboldalt SEO-zunk. Ebben a fejezetben arról lesz szó, miért nehéz egy új weboldalnak a keresőoptimalizálása, egy online marketing ügynökség tapasztalatai alapján!

online_marketing_ugynokseg.jpg

Az interneten hatalmas mennyiségű oldal indul el napi szinten. Először minden egyes újonnan indult oldalnak rossz lesz a helyezése a keresőmotorokban. Ezek az oldalak jelentős hátránnyal indulnak a kiforrott, tartalminak egyedinek mondható siteokkal szemben. Az, hogy egy kicsi weboldal túltegyen a nagyokon, ez egy ésszerűtlen vágyálom. A keresőoldalakban van valami ésszerűség, hogy a friss oldalakat hátra terelik, hiszen nincsenek meg benne azok a paraméterek, olyan egyedi tartalmak, mint az elődeik.

De mit jelent ez pontosan?

Konyhanyelven úgy fogalmazhatnék, hogy az ember sokkal szívesebben sétál egy olyan utcában amit már ismer egy komfortosan érzi magát, mint egy olyanban amit még sosem hallott. Annak kell lennie a kezdeti lökésnek, hogy a keresőmotor megtalálja az új oldalt, ezután felismerje azaz indexelje. Ezután már megvan az esély, hogy elindul a létrán felfelé, ha még a felhasználók nem is, a keresőmotor már felismerte, hogy hitelesek vagyunk. Okfejtésünk el is vezet a következő pontig, a látogatottságunkig. Ugyanis keresőoptimalizálás szempontból fontos, hogy legyen forgalmunk.

Folytatás következik!

Autó chiptuning Budapest, chip tuning, keresőmarketing videó érdekességek

Autó chiptuning Budapest, chip tuning, keresőmarketing videó érdekességek

 

Profi chiptuning Budapesten!

1. Érdekel mitől profi egy autó chiptuning? Mutatjuk!

2. Autó Chiptuning profiktól Budapesten!

3. Autótuning, autó chiptuning szakértőktől Budapesten!

4. Megbízható chiptuningra vágysz? Jó helyen jársz!

 

Olyan keresőmarketing ügynökséget keresel akik profin dolgoznak?

1. Profi online marketing ügynökség Budapesten!

2. Keresőmarketing Budapesten nemzetközi tapasztalattal!

Autó chiptuning Budapest, chip tuning videók

Mire kell figyeljünk chiptuningnál? Mért nem kapunk gyárilag chiptuningot?

 

A legtöbb chiptuning hibája az, hogy nem veszik figyelembe az emissziós értékeket, ez főleg a dízeleknél figyelhető meg, ezek általában korom feketével tudatják velünk, hogy nem gyári valami ott bent! A fékpadon végzett mérésekkel, a chiptuninggal foglalkozó műhelyek többsége szereti szédíteni a megrendelőt, de ezekben nem érdemes vakon megbízni.

Az ott kimutatott adatokat, elvileg nagyon egyszerű manipulálni, és ezzel át lehet verni az ügyfeleket. Mindemellett az autót akkora terhelésnek teszik ki, amelyet a valóságban sosem kaphatna!
Mindent összevetve a chiptuning növeli autónk teljesítményét, annak nyomatékát, és csökkenti a fogyasztását, viszont ami a legjobb, nem csökkenti a motor élettartamát.

A gyártók egyre jobban törekednek arra motortervezésnél, hogy a motorok egyéni beszabályzás nélkül is megfelelően működjenek. Ezeket a beállításokat chiptuninggal tudjuk finomhangolni, a gyárilag megengedett határértékeken belül. Ezen beállítások a fogyasztást kedvezően befolyásolják. Kisebb fordulatszámon is jelentős már a megnövekedett nyomaték és teljesítmény!

A legfontosabb kérdés, amit minden ügyfél feltesz, hogy gyárilag miért nem chiptuningolják az autókat. Miért nem használják ki annak a lehetőségét, hogy növeljék és csúcsra járassák a motorok teljesítményét? A válasz erre rém egyszerű. Lehetőséget ad erre is, viszont két-három évente ad ki motorokra frissítést. Apró módosításokat végeznek alkatrészekben, és a motorvezérlő szoftverének apróbb módosításaival érik el az "új" motor teljesítményét. Természetesen ezen megoldásokat több százezer forinttal drágábban kínálják, mint a módosítás nélküli társaikat.

Gyárilag sosem adnak ki csúcsrajáratott, tartalék nélküli. Mindig nagy tartalékkal adják ki a motrokat, hogy minden vezetési stílusnak megfeleljen, éveken keresztül!
A motoroptimalizálással a tartalékkal tudjuk kihasználni. De természetesen a töredék részével, pontosan annak érdekében, hogy a motor élettartama ne csökkenjen! Minden motor működéséért a motorvezérlő elektronika a felelős.

autochip chiptuning videó budapest

A motoroptimalizálást következtében az autónk:
- gyorsulása jobb, nyomatékosabb
- rugralmas, kevesebbszer kell váltanunk
- nem kell visszaváltani az emelkedőn
- nem kell pörgetni a motrot
- turbólyuk effektus eltűnik
- 5-10 százalékos fogyasztás csökkenés
Ami változatlan marad a chiptuning során
- Az összes azonosító és hibakód minden további nélkül kiolvasható marad a szervízben
- Semmilyen hibakódot nem generál a beavatkozás
- A motorvezérlő frissíthető marad a szervizben

Autó, Chiptuning Budapest, de mit is jelent ez?

Mit jelent pontosan a chiptuning?

 

A chiptuning jó dolog, viszont nagy kár, hogy Magyarországon kevesen értenek hozzá. Mi az, amire nagyon oda kell figyelni? Hogyan ismerjük fel a csaló, hozzánemértőket? Hogyan működik ez a gyakorlatban? Ebben a cikkben, minden kérdésre választ adunk!

Ha meg akarjuk pontosan fogalmazni mit is jelent a chiptuning, akkor egyszerűen úgy lehetne jellemezni, hogy motor elektronika optimalizálás. A motorok lehetnek különbözőek, az elektronika viszont egy és ugyanaz, ezért van az, hogy az autónkra szabott elektronika, vezérlő, több lóerőt, nagyobb nyomatékot, egyenletesebb teljesítmény leadást tud kieszközölni!

Manapság Magyarországon ma már szinte boldog boldogtalan vállal chiptuningot, de nem árt óvatosnak lennünk. Ugyanis, egy rossz vezérlőprogram könnyen tönkre vághatja a turbót, túlhevítheti a motrot, ezzel pedig több százezres kárt okozhatunk magunknak.Átlagosan 20-30 % teljesítmény és forgatónyomaték növelést lehet elérni a chiptuninggal, (turbós motornál) anélkül, hogy megrövidítenénk annak élettartamát, a maximum pedig 60% lehet! A szívómotorok esetében 10%-nál nincsen nagyobb tartalék! Kevesen tudják, viszont az egyetlen hatásos fogyasztáscsökkentő módszer a chiptuning.

A chiptuningolt autók, átlagban 5-10%-al is kevesebbet fogyasztanak, amennyiben ugyanolyan intenzitással használjuk mint azelőtt, de a nagyobb járműveknél még ennél is jóval többet lehet megspórolni. A kamionok chiptuningolásának ára, a nagy távolság miatt könnyebben visszajön, mint például a személyautóknál. Kamionnál megközelítőleg 150 ezer forint körül kell fizetni, míg személyautónál ez 50-100 forint között mozog!

auto chiptuning budapest

Mit és hogyan lehet chippelni?

Néhány kivétellel szinte bármit, a gyakorlat azt mutatja, hogy érdemes is chippelni. A 2000-es évek után gyártott autók esetében egy OBD csatlakozón keresztül, egy laptoppal összekötött interfész segítségével lehet a motorvezérlő programot letölteni - amit a műszer fal alján helyeznek el az utastérben - majd a módosítás után ugyanitt lehet visszatölteni. A régebben gyártott autóknál általában csak forrasztással lehet kivitelezni a chiptuningot, mivel azokban az autókban csak egyszer írható IC van. Ennek a helyére szoktak egy foglalatot még elhelyezni, és abban már lehet cserélgetni a tuningolt adatállományú IC-t!

Az előregyártott programoktól kíméljük meg maunkat, mert számos kellemetlenséget, veszélyt hordoznak. Ha elsőre nem indul el az autó, a szerelő valószínűleg ilyenel próbálkozni. Ezt jobb elkerülni. Ez a megoldás ugyanis kiüti a gyári immobilisert is az autóból, így gyakorlatilag bárki el tud majd vele indulni, és ez a módszer ráadásul még büntetendő is!

Autófóliázás, autófólia Budapest

Az autófóliázás előnyei

Akinek eddig nem voltak ismertek az autófóliázás előnyei, és nem volt fóliázott autója, problémát jelenthet az autófólia márkáján és minőségén kívül, a fólia színének megválasztása is. De hogyan válasszuk ki a számunkra megfelelő színt?

A trendi színeket kellene követnünk, vagy esetleg az egyéniségünkhöz igazodó kiugró szín a megfelelő? Az autófólia gyártók kínálatában akár hetven féle szín közül is válogathatunk kedvünkre, így a telepítés előtti több száz autófóliából történő kiválasztás lehetséges.

Örökzöld slágerek az autófóliázás területén is megtalálhatóak, mint például a matt vagy a fényes fekete autófólia. Manapság nagyon elterjedt a fehér színű autófóliázás. A matt és fényes változatokon kívül szatén, gyöngyház, szál húzott vagy szatén gyöngyház hatással is készülhet fólia. Létezik olyan fólia mint a szatén gyöngyház fehér fólia ami reneszánszát éli, ugyanis sok luxus autó gyártó látja el ezzel a színnel járműveit. Az autófóliák piacán már megtalálható ez a szín, és óriási az érdeklődés rá. A fehér fólia növeli az autó optikai méreteit, így a kocsi telepítés után, még robosztusabbnak, nagyobbnak tűnik. Manapság a matt színek divatosabbnak mondhatóak, viszont nem árt tudni, hogy az autó ívei kevésbé lesznek meghatározóak, az ilyen fóliával rendelkező autók esetében. Látványra viszont remekül néz ki. Ezért kijelenthető, hogy ezek a fóliák rendkívül népszerűek.

autófóliázás budapest

Az elmúlt években a textúrált fóliák is igen felkapottak lettek, mint például, a karbol vagy a szál húzott fólia. Eredetileg kisebb karosszéria elemek, belső terek, vagy a teljes autófóliázás kiegészítőjeként kezdett ismertté válni. A különlegességet kereső autótulajdonosok hamar kezdték kérni ezeket a különleges mintázatokat is a teljes karosszériára. Sajnos a króm fóliák telepítése, nem olyan elterjedt autófóliázási forma, azonban Amerikában, és Európa egyes területein króm őrület van. Az ára elég borsos, viszont ezért kárpótol a csodás látvány.  A Flip-Flop vagy kaméleon fóliázás inkább a fiatal tuning őrültek körében terjedt el az elmúlt években. Arról ismerhető fel ez az autófólia, hogy két szín váltakozik a speciális pigmenteknek köszönhetően az autó teljes részében.