A SEO kezdeti nehézségei az online marketing 101 ügynökség szerint

SEO – Minden kezdet nehéz

 

Nem egy éjszakás kaland a keresőoptimalizálás. A SEO folyamatoknak vannak rögös útjai, bukkanói, de a türelem mint más területen is, itt is rózsát terem. Nem szabad egy gyorsan megvalósuló folyamatként gondolni a SEO-ra, a kívánt eredmények viszont magukért beszélnek.

Sokszor nehéz a keresőoptimalizálás még az olyan esetekben is, amikor egy kiforrott, egyedi tartalommal bíró, közepes népszerűségnek örvendő weboldalt kell a keresőben előkelő helyre pozícionálnunk. A folyamatot bonyolítja az, ha egy teljesen új weboldalt SEO-zunk. Ebben a fejezetben arról lesz szó, miért nehéz egy új weboldalnak a keresőoptimalizálása, egy online marketing ügynökség tapasztalatai alapján!

online_marketing_ugynokseg.jpg

Az interneten hatalmas mennyiségű oldal indul el napi szinten. Először minden egyes újonnan indult oldalnak rossz lesz a helyezése a keresőmotorokban. Ezek az oldalak jelentős hátránnyal indulnak a kiforrott, tartalminak egyedinek mondható siteokkal szemben. Az, hogy egy kicsi weboldal túltegyen a nagyokon, ez egy ésszerűtlen vágyálom. A keresőoldalakban van valami ésszerűség, hogy a friss oldalakat hátra terelik, hiszen nincsenek meg benne azok a paraméterek, olyan egyedi tartalmak, mint az elődeik.

De mit jelent ez pontosan?

Konyhanyelven úgy fogalmazhatnék, hogy az ember sokkal szívesebben sétál egy olyan utcában amit már ismer egy komfortosan érzi magát, mint egy olyanban amit még sosem hallott. Annak kell lennie a kezdeti lökésnek, hogy a keresőmotor megtalálja az új oldalt, ezután felismerje azaz indexelje. Ezután már megvan az esély, hogy elindul a létrán felfelé, ha még a felhasználók nem is, a keresőmotor már felismerte, hogy hitelesek vagyunk. Okfejtésünk el is vezet a következő pontig, a látogatottságunkig. Ugyanis keresőoptimalizálás szempontból fontos, hogy legyen forgalmunk.

Folytatás következik!