Autófólia és autófóliázás árak

Autófólia és autófóliázás árak

 

Nem kell tetemes költségekbe vernünk magunkat?

A divatos autófólia és autófóliázás azonban nem feltétlenül kell, hogy összefonódjon a tetemes költségekkel. Matt vagy bármilyen egyéb textúra nem csak az új autókhoz és nem csupán hét számjegyű összegekből érhető el. Bármilyen autóra rakatható ugyanis fólia, nagyjából egy új autó metálfényezésének árától. Jó hír lehet az autójukat unóknak, hogy 250 000 forintért már jó minőségű és kellően egyedi fóliák is felrakathatók. Fantázia nélkül lehet egy autó teljes mértékben matt, fekete, fehér, de akár bizarr pisztácia színű is.

Olcsó, de hatásos lehet akár már csupán a tetőlemez – üvegtetőt mintázó – fényes feketével bevonatása vagy egy karbon textúrás tükörház (borítás). Lehet továbbá különféle tarka-barka összeállításokat is csináltatni, s ami a lényeg, a fóliák bármikor eltávolíthatók. Nyom nélkül, s azzal az előnyös tulajdonsággal, hogy a fólia alatt a fényezés egyáltalán nem karcolódik, nem mattul. Utóbbi, azaz a mattulás a fóliákra nem jellemző, ezért igen hosszú, fajtától függően akár 5 év garanciával adják a minőségi GrafiWrap autóbevonó fóliákat bevonókat. A sérülésre természetesen érzékenyek, ám az autós mégis jobban jár, ha fóliáztatja autóját, s időnként azt cserélteti – olcsóbb ugyanis, mint a fényezés és használtként a többször cserélt fóliájú autó is lehet gyári fényezésű. Magyarán a fólia nem csupán az árát hozhatja be, még pénzt is termelhet, főként, ha például egy német taxit nem a jól ismert tojásszínben, hanem bármi egyébben rendelnek és úgy használtként nem megbélyegezettként kívánnak eladni.

auto_fo_lia.jpeg 

A használt autók számára egyébként szintén nagy lehetőség az autófóliázás. Aki próbált már így autót vásárolni, az tudja, hogy színre szűrni badarság, az ember örül, ha korrekt állapotú autót talál jó áron. Ilyenkor pedig másodlagos, ha az nem tetsző színű. Nem kell azonban együtt élni a nem kívánt árnyalattal. Lehet másmilyen, akár az új autók között és a fóliák között is legnépszerűbbnek számító gyöngyház vagy akár bármilyen egyéb matt szín, sőt, bőrhatású fólia is a karosszérián. A fólia persze csak jelképesen értendő, nem észrevehető ugyanis, hogy az borítja a karosszériát. A fényesek fényezett lemeznek tűnnek, a mattok a gyári fényezésekkel azonos megjelenésűek, a bőrök bőrnek, a kevlár mintázatúak pedig kevlárnak látszanak. Farmerbe öltöztetett autót még nem láttunk, de talán hamarosan olyan is lesz.