Milyen a felülete a karikagyűrűnek vagy eljegyzési gyűrűnek

Milyen a felülete a karikagyűrűnek?

 

Amikor az érdeklődök azzal találják szemben magukat, hogy mekkora a választék karikagyűrűből vagy másnéven jegygyűrűből, mindjárt kiderül, hogy többféle felülettel is rendelkezhet. A klasszikus típus a fényesre polírozott, de ennek ellenére nagyon sokan választanak mattot, mert a fényeset túlságosan régimódinak találják.

 

Az aranynak népszerű a szál húzott megmunkálása is, ami nem csak modern de nagyon elegáns is. Manapság nagyon népszerűek a rusztikusan megmunkált darabok, amelyek a legtartósabb karikagyűrűnek számítanak, a sérülések ezen látszanak a legkevésbé. Mindig feltűnő és izgalmas és egyre több helyen előfordul a kalapált, barázdált felületű gyűrű. Sok gyűrű készül véséssel, rengeteg minta közül válogathatunk a finom ornamentikától a geometriai formákig.

 

A rusztikus mellett ezek a legkeresettebb fajták. Nagyszerű megoldás a színek és a felületek variálása (sárga-fehér-és roséarany) mellyel látványos hatásokat és kontrasztokat lehet elérni. Jó példa erre az, amikor egy hullámos, vésett vonal szétválasztja a karikagyűrű fényes és selymesen matt felületét.

 

Karikagyűrű választás során érdemes szem előtt tartani, hogy a karcok miatt a fényes felület, idővel mattá válik, miközben a matt felület is képes fényesedni. Örök divat a klasszikus fazon, hiszen egy életre szól a jegygyűrű, és ha jól belegondolunk, nincs olyan szituáció, vagy öltözék, amelytől teljesen el tudna ütni a hagyományos karikagyűrű.

 

A merész, bevállalósabb jegyespárok a modern megjelenésű, kortárs darabokat is kedvelik, ezek közül is megtalálhatóak a dekadens eleganciával bíró, visszafogott formavilágú és felületű darabok, a rafináltságukat csak azok veszik észre, akik jobban odafigyelnek a részletekre. Ezen felül megtalálhatóak még a jellegzetes megmunkálásból adódó figyelem felkeltő jegygyűrűk is.

 

Sokan viszont egyedi, karakteres és ezáltal személyesebb jegygyűrűt szeretnének. Akik utóbbira mennek, nekik érdemes variálni a jegygyűrű felületével és a különféle részletekkel..