Autófóliázásról röviden a Budapesti Joachim Autófólia cég segítségével

Autófóliázásról röviden egy Budapesti cég segítségével

 

Sok embernek erre a fogalomra az autó üvegének a fóliázása jut eszébe, azonban van egy másik fajtája is, ami nem más, mint az autó karosszéria fóliázása.

Ebben a leírásban az előzővel fogunk jobban megismerkedni.

Anyagukat tekintve poliészter műanyag, a szerkezetük-kis mikronos vastagságuk ellenére (2-300) réteges-a hordozórétegen felül több rétegből állnak: infravörös fényt visszaverő hatású fémezett rétegből, UV-t visszaverő rétegből, színezett rétegből, és nem utolsósorban karcálló rétegből.

joachimautofoliazasyoutube.jpg

Sokkal kényelmesebb úgy vezetni, ha a fólia csökkenti a nap fényének az autóba való bejutását, illetve melegítő hatását is nagyban redukálja (sok esetben el is kerülhető a klímaberendezés használata), illetve a látási viszonyok is sokkal jobbá válnak. Továbbá még akkor nem is említettük az UV szűrős fóliáknak léteznek egészségvédő hatásai is!

Nem utolsó szempont az sem, hogy az autófóliázás által biztonságosabbá tehetjük a járművünket, ugyanis egy besötétített autóba nem tudnak belátni, ha esetleg azt valaki fel akarná törni, nem tudják felmérni, mennyi érték van a járműben, illetve nem rizikóznak azzal, hogy van-e riasztórendszer beépítve. Továbbá olyan mechanikai védelmet is nyújt, amely megnehezít az üveg betörését, emiatt sok tapasztaltabb tolvaj meg sem próbálkozik az autó feltörésével.

Folytatván az előnyöket, fontos szempont az is, hogy a fólia által az ablakok mechanikai szilárdsága is nő, nemcsak a lopás ellen nyújt védelmet, hanem például kőfelverődés, vagy autómosók keféjének karcoló hatása ellen is, és ha netalántán betörne az autóüveg, megvédi az utasokat az üvegszilánkoktól.

Autófóliázás Budapest

Az autófóliázás Budapesten esztétikailag is nagyban javíthat az autónk kinézetén,akár legyen lesötétített, vagy színes, széles a paletta, mindenki kedve-kénye szerint választhat.

Azonban nem árt odafigyelni az alábbi dolgokra, ha fóliáztatni szeretnénk:

Miután fóliáztatva van, kerüljük kb. egy hétig az ablakok mosását, sőt még azoknak lehúzását is, mert még nem kötött meg kellőképpen a ragasztóanyag.

Ezek után már nyugodtan moshatunk ablakot, viszont nagyon figyeljünk arra, hogy milyen tisztítószert és eszközöket használunk. Felejtsük el a szemcsés, durva, karcoló hatású tisztítószereket, illetve a kemény felületű szivacsokat, eszközöket, amelyekkel szintén könnyen felkarcolhatjuk az ablakunk felületét. Mindig nedves legyen az ablak , mikor takarítani akarjuk, és ha makacsabb szennyeződést is találunk a felületén, akkor se essünk neki erőszakosan, hanem inkább kerítsünk megfelelő tisztítószert annak letakarításához.

Íme, a magyarországi jogi szabályozások a fóliázással kapcsolatosan, nem árt, ha ezekkel tisztában vagyunk:a hátsó szélvédőre és a hátsó oldalsó ablakokra  fényáteresztő fólia tehető, abban az esetben, ha az autó rendelkezik két oldalsó visszapillantó tükörrel. Az első, oldalsó ablakokra minimum 70%-os, az első szélvédőre pedig minimum 75%-os fényáteresztő képességű fólia ragasztható. Csak „H” minősítésű fóliák tehetők rá!

Kellemes utazást kívánunk!